Неділя, 2024-05-05
          Донецький державний університет управління
Кафедра "Економіка підприємства"


Меню сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Главная » 2012 » Листопад » 15 » Обговорення тез конференції, яка відбудеться 15-17 листопада 2012р проводиться у розділі "Форум".
9:41 AM
Обговорення тез конференції, яка відбудеться 15-17 листопада 2012р проводиться у розділі "Форум".

 Обговорення тез конференції

15-17 листопада 2012р проводиться у розділі "Форум".


Просмотров: 799 | Добавил: Max | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 5
5 Wladyslaw  
0
Доброго дня, Олександра!

Дякую за запитання і прошу дивитися нижче відповідь на ваше питання: "Чи сприятиме покращенню стану зовнішньоекономічної безпеки України зокрема та національної економічної безпеки загалом розробка системи стратегічних документів у даній сфері?"

Звичайно, система стратегічних документів є однією із умов (підгрунттям) ефективного функціонування системи забезпечення зовнішньоекономічної, економічної та національної безпеки заголом.
На даний момент правову основу у сфері національної безпеки України становлять Конституція України, Закон України «Про основи національної безпеки України», підписаний Президентом України 19 червня 2003 р., Стратегія національної безпеки України, затверджена Указом Президента України 12 лютого 2007 р., та інші закони, міжнародні договори тощо.
Якщо розглядати останній документ, то треба відзначити, що усі положення Стратегії національної безпеки України мають досить узагальнюючу форму з необхідністю значної конкретизації. Натомість з точки зору стратегічного планування вона містить наступні важливі елементи:
1. Принципи забезпечення національної єдності та захищеності життєво важливих інтересів особи, суспільства і держави від зовнішніх і внутрішніх загроз;
2. Стратегічні цілі, пріоритети та завдання політики національної безпеки;
3. Механізми реалізації державної політики національної безпеки.

Проте, все-одно існує проблема ефективності забезпечення зовнішньоекономічної безпеки через відсутність структуруваних державних законодавчих документів у сфері забезпечення саме економічної безпеки держави.
Законодавча прогалина може бути усунена через прийняття сучасних законодавчих документів: Закону України «Про економічну безпеку України», «Стратегію забезпечення зовнішньоекономічної безпеки України». Фундаментальною основою для них може стати Концепція економічної безпеки України, розроблена Інститутом економічного прогнозування ще у 1999 році, яка мала б стати базовою для Закону «Про економічну безпеку України». Проте запропоновані документи повинні містити максимум конкретики у питаннях: цілей; структури державних органів влади, відповідальних за реалізацію державної політики в цій сфері; методології оцінки та прогнозування стану забезпечення зовнішньоекономічної безпеки; ресурсного забезпечення; строків здійснення відповідних заходів.

З повагою,
Владислав Анін

4 oleksandra  
0
Питання до Сніжко С.І. та Ковтуненко В.О.: "Чи сприятиме реформування стратегічного планування, прогнозування та моніторингу ринку праці України поліпшенню його стану?" Дякую!

3 oleksandra  
0
Питання до Рябко А.М. та Кошеленко В.В.: "Яким чином, на Вашу думку, можна усунути наявні на вітчизняному ринку праці структурні диспропорції між попитом на робочу силу та її пропозицією за професіями?" Дякую!

2 oleksandra  
0
Питання до Крулько Є.Л. та проф. Бабенка А.Г.: "Які Ви можете запропонувати напрями вдосконалення законодавчого забезпечення системи соціально-трудових відносин в Україні?"

1 oleksandra  
0
Доброго дня!
В мене питання до Аніна В.А. та Іванової Т.Л.: "Чи сприятиме покращенню стану зовнішньоекономічної безпеки України зокрема та національної економічної безпеки загалом розробка системи стратегічних документів у даній сфері?" Дякую!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz